tiistai 9. marraskuuta 2010

Viime paivat

Viime paivat on kuluneet Aucklandia kierrellen. Tama on ainakin pinta-alaltaan tosi suuri kaupunki, joten kierrettavaa riittaa. Ollaan aamuisin heratty niin aikaisin, etta paivalla on aikaa vaikka miten. Jotenkin ihan luonnostaan tullut rytmi, etta herataan ihan pirteena jo seiskalta ja nukkumaan ennen kymmenta :D Mutta hyvaa tekee, kun saa valoisaan aikaan olla ylhaalla.

Sunnuntaina menttiin lautalla salmen yli Devonportin kaupunginosaan ja kiivettiin kukkulalle, josta oli huikeat maisemat (kameran akku toki loppui tassa kohtaa...). Ylhaalta bongattiin ihana ranta ja suunnattiin sinne. Oli laskuvesi ja ranta taynna meritahtia, meduusoja sun muita, jotka oli jaaneet vahan jalkeen, kun meri oli lahtenyt.

 Devonportin satamasta.

 Puolessa valissa kapuamista. Ja tama jaikin sitten viimeiseksi kuvaksi.

Maanantaina onnistuttiin hankkimaan taalta pankkitilit ja postitettiin hakemukset, etta saadaan veronumero toita varten. Muuten se paiva vierahtikin katuja kierrellen ja puistossa istuskellen. Loydettiin hyvia ja halpoja ruokapaikkoja. Oon myos loytanyt aivan ihania mehubaareja - tuoreita vihannes- ja hedelmamehuja, jossain saa jopa vaikkapa spirulinaa lisaksi, namskis.

Tanaan hankittiin koko junaliput ja junailtiin pitkin lahioita koko paiva. Jaatiin muutamalla pysakilla pois ja kierreltiin hiukan. Ei kylla ollut lainkaan semmoisia betonisia kerrostalolahioita. Aika pitkalti vaan omakotitaloa (minkalaista rotiskoa milloinkin) ja jotain varastorakennusmeininkia. Tama kaupunki on kylla jotenkin ihan autoilijoille suunniteltu ja puistotkin on aika onnettomia. Ei ole hirveasti vakuuttanut. Kauempana keskustasta on heti kylla paljon kivempia paikkoja.

Huomenna yritetaan suunnata jollekin saarelle telttailemaan. Suunnitelmana oli Great Barrier Island, mutta sinne ei kai menekaan keskiviikkoisin lauttaa. Ehka siis Waiheke Island, hiukan lahempana ja hiukan pienempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti