perjantai 19. marraskuuta 2010

Roadtrip

Terkut Christchurchista. Tanaan on ollut sateinen paiva, mutta muuten ollaan saatu nauttia huikeasta auringonpaisteesta!

Jatkettiin siis Wellingtonista lautalla etelasaarelle Pictoniin. Siella vietittiin yksi yo hostellissa ja paatettiin seuraavana aamuna vuokrata auto ja lahtea sen kanssa kiertelemaan ainakin kahdeksi viikoksi, kun Robin on meidan matkassa mukana. Kavikin kuitenkin niin hyvin, etta aamulla, kun oltiin autoa lahdossa metsastamaan, tormattiin skottipoikaan, joka oli juuri ostanut campervanin (pakettiauto, missa on petitilaa ja keittiojutut ja sen sellaista). Lyottaydyttiin hanen seuraansa ja tehdaan nyt matkaa neljastaan.

Auto on aika tayteen pakattu.

Pictonista jatkoimme siis matkaa rannikkoa alas kohti Christchurchia, pysahdyttiin Kaikourassa ja vietettiin yo jossain aika metsassa joen varrella. Meilla oli ihana leirinuotiokin. Nukkuminen (tai sen yritys) ei sen sijaan ollut kovin ihanaa. Tilaa oli ihan liian vahan ja hyttysia ihan liian paljon. Nyt hankittiin Mintun kanssa retkipatjat niin ensi yoksi saadaan teltta pystyyn ja ratkaisu tilan puutteeseen.

 Leirinuotio. 

Matkalla nahtiin myos hylkeita. Niita oli ihan hillittomasti. 
Autoilu on ollut kivaa vaihtelua - voi menna juuri minne haluaa, koska haluaa. Ollaankin lahinna koluttu syrjaisempia rantoja ja paikkoja kauempana isommista teista. Taalla etelasaarella on tosi jylhat maisemat, aivan upeaa ja kaunista! Samaan aikaan voit ihastella pitkia hiekkarantoja ja lumihuippuisia vuoria, ihanaa. Ja taalla on niita lampaita - lampaita, lampaita, lampaita! Mun kamerasta on akku loppu, joten kuvia naista maisemista ei nyt valitettavasti tipu. Myohemmin sitten.Vesi on taalla kylla kylmempaa kuin pohjoisessa. Pojat yrittivat surffailla, mutta ei siella vedessa kylla kauaa viihdy, kun ei noin kylmaan veteen meinaa tottuakaan.

 Herkkuateria surffipoydalta.

Taalla Christchurchissa vietettiin yksi yo hostellissa ja tanaan suunnataan jonnekkin kohti etelaa. Ei ole kovin tarkkoja suunnitelmia, mutta koukataan varmaan sisamaankautta kohti Queenstownia ja Fox Glacierille aiotaan myos ennen kuin Robin lahtee takaisin Waihekelle ja sitten Ruotsiin. Tama kiertely tuntuu hyvalta vaihtoehdolta nain matkan aluksi. Nakee vahan kaikenalaista ja voi sitten miettia mista tykkaa ja mihin haluaa jaada pidemmaksi aikaa.

Tarahtanytta tunnelmaa Christchurchin illasta.
 

2 kommenttia: