lauantai 27. marraskuuta 2010

Jaatikkoja ja sademetsia

 Taas on mennyt kovasti aikaa ties missa metsissa, joten suuri maara kuulumisia kerralla ja nettiajan loppumisen takia myos varmasti hyvin kiireisessa ja sekavassa muodossa, enjoy!

 Queenstownista lahdettiin eteenpain paamaarana Fox Glacier ja tanne paadyttiinkin muutaman mutkan kautta. Yksi yo vietettiin ihanalla rannalla teltassa/autossa. Etelasaaren etelassa on kylla viela tosi kylma telttailla eika se mitaan kovin suurta hupia kylla ollut.Telttapaikka oli sen sijaan aivan huikea. Korkean jyrkanteen paalla mista avautui upeat maisemat merelle ja tahtiakin yritin bongailla tahtikarttani avulla, kun ne nakyi tosi kirkkaasti.

Meidan leiripaikka.
 Taas saatiin ihailla leiritulta.

 Aamulla piti kokeilla taas surffaamista, kun vieressa oli ranta ja huimat aallot. Eihan siita taaskaan sitten mitaan tullut, kun aallot oli ehka jo hieman liiankin huimat. Joskaan eivat tassa kuvassa nyt nayta yhtaan miltaan.

 Surffiranta.

Leiripaikalta jatkettiin matkaa ja tehtiin kieppi ihan etelakarjessa pingviinien nakemisen toivossa, mutta pingut oli paivan jossain piilossa, eika jaaty iltaan asti odottamaan. Yksi yo vietettiin Dunedinissa ja toinen Wanakassa. Matkalla tehtiin ajelemisen lomassa myos metsaretki ja tormattiin hienoon vesiputoukseen.

 Vesiputousta

Wanakasta suunnattiin lansirannikolle. Matkalla ohitettiin ranta, joka oli taynna meren tuomasta tavarasta kyhattyja taideteoksia ja olihan meidankin sitten pakko tehda omia! 

 
 Huomaa melkoisen suuret luut. Nestori, mika elain?

Nyt ollaan Fox Glacierilla. Tama on tosi pieni paikka, kaikki keskittynyt lahinna jaatikon ymparille. Tama on kylla taas hieno esimerkki Uuden-Seelannin monimuotoisuudesta. Tassa ihan muutaman kilometrin sateella on seka jaatikkoa, merta, jarvi, etelaiset alpit ja sademetsaa. Haha, kaikki kerralla.

Ja sitten tapahtui myos jotain muuta jannaa, mutta siita ehka myohemmin...

Jihuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti