lauantai 4. kesäkuuta 2011

Queenstownia

Queenstown. Tyonhakua...joka nain kahden paivan yrityksen jalkeen on osoittaunut lahinna suureksi vitsiksi. Taalla ei ole viela lunta, joten ei myoskaan laskettelijoita. Koko Queenstown pyorii lahinna laskettelun ymparilla (ja kaikenlaisten extremelajien kesaisin) joten nyt on tosi hiljaista. Ainoastaan kaikki backpackerit etsimassa toita.

Lake Wakatipu, jonka rannalla Queenstown on.
Aloitin tyonhakutaiston printtaamalla hirmuisen kasan CVita ja lahdin sitten niiden kanssa kiertamaan kaikkia mahdollisia paikkoja hyvin toiveikkaana. En kuitenkaan olen ihan ainut samojen suunnitelmien kanssa ja koko yrittaminen oli vahan koomista, koun joka paikassa oli lahes prikuulleen sama vastaus: "Not right now...maybe in 2-3 weeks...just keep popping in if something comes up". Kiersin valehtelematta noin 50 paikkaa, kahviloista lelukauppoihin ja motelleihin. Mutta kukaan ei palkkaa lisaa tyontekijoita nyt, vaan vasta parin kolmen viikon paasta. Kehkeydyin kylla tosi hyvaksi liioittelijaksi (vai meneeko jo valehtelun puolelle?)...kaikille toki vakuutin olevani taalla koko kauden lokakuuhun asti. Kukaan ei edes harkitse palkkaavansa sinua, jos vihjaat lahtevasi aiemmin.


Kovin kiva olisi kokeilla muun laista tyota kuin mita tahan asti on tehnyt, mutta tosi vaikea saada esim. kahvila tai kauppatyota ilman mitaan kokemusta vastaavasta...Yksi paikka missa todella haluaisin tyoskennella oli Partiovarusteen tyyppinen (ja laskettelukamoja myyva) kauppa...heillekin toki vakuutin tietavani kaiken kaikista ulkolajeista ja teknisista materiaaleista.

Nyt siis CVt jaettu kaikkialle, mutta taalla ei kylla auta jaada odottelemaan, etta joku soittaa sulle, vaan viikon parin paasta taytyy menna kyselemaan uudestaan ja varmistamaan, etta se oma CV on siina pinon (ISON PINON) paalimmaisena. Mietin onko tassa nyt mitaan jarkea, niin verista taistoa ja 2-3 viikkoa on vahan myohaan, jos se purjehdussuunnitelma toteutuu, mutta jos taas nyt lahden muualle toita etsimaan, menee siina niin paljon aikaa ettei siinakaan mitaan jarkea ole :D Taidan siis pyoria nailla nurkilla, katsoa miten kay toiden ja purjehduksen kanssa ja tehda sitten paatoksia. Laskettelusta haaveilin, mutta saan kylla aika hyvapalkkaisen tyon itselleni kehittaa jos sita meinaan hirveesti harrastella. Ensinnakin lasketteluliput maksaa ihan hirveasti ja sitten pitaisi viela kahmia jostain kaikki varusteet...mutta kylla taytyy edes hiukan paasta, jos tanne talveksi jaan!

Tama kaupunki (kyla?) on myos naurettavan taynna tuttuja Waihekelta. Ensimmaisena paivana taisin nahda seitseman...? Ja ihan sattumalta, mika ehka kertoo myos kuinka pieni paikka tama loppujen lopuksi on.

Lahdettiin Ondrejn (yksi niista Waiheke-tutuista...) kanssa pienella kavelylle, mika muodostui kolmen tunnin patikoinniksi ylos vuorelle, suurimmaksi osaksi sateessa. (Uuden-Seelannin saa <3)
Anna mulla on taas kamera (ja siina on panorama sua varten :D)

Ihan kuin huijausta...
Mutta taalla on oikeasti just tollaista.
Bongaa sateenkaari?
Siella nakyy Queenstown ja nuo isot vuoret ovat Remarkables, tosi iso laskettelupaikka. Nyt vaan lunta lunta lunta!



Nyt takaisin hostellille (joo, en siis nuku Pedron autossa toistaiseksi ainakaan :D) pesemaan pyykkeja ja sitten illalla synttarijuhliin! Superisti onnea kaikille ylioppilaille ja muillekin kesalomalaisille, toivottavasti teilla on aurinkoa! :) Erityishali Tiialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti