torstai 30. joulukuuta 2010

Tyohetkia

 Aloitin nyt viime viikolla mun uudessa tyopaikassa. Alunperin mulla oli haastattelu uuteen kahvilaan, joka aukesi viime viikolla. Paadyinkin sitten kuitenkin hoitamaan kahvilan pitajien 1,5-vuotiasta tyttoa. Myohemmin ehka alan tehda myos vuoroja kahvilassa.

Talla hetkella tama on kylla toista parhain. Aamupaivat kuluu yleensa rannalla tai leikkien, sit syodaan ja tytto nukkuu useimmiten noin 3 tunnin paivaunet :D Han on muutenkin ihan maailman helpoin lapsi. Ja taalla viimein on toimiva nettikin, mista mun ei tarvitse edes maksaa. Toivon kovin, etta nailla riittaisi mulle toita ainakin helmikuun loppuun asti!

Mulla on ollut tosi kivat tyoajat, kun paasen jo aika aikaisin (viimeistaan neljalta yleensa) niin iltaisinkin on ehtinyt puuhata kaikkea. Ollaan Caileanin ja brasilialaisen Celson kanssa kierrelty muutamana iltapaivana saarta. Kaytiin 2.maailmansodan aikaisia tunneleita kurkkimassa ja uimassa eri biitseilla. Nyt Cailean aloitti samalla viinitilalla Mintun kanssa, joten taytyy hankkia muuta seuraa iltapaiviksi, kun siella ne paivat tuppaa venymaan aika myohaan. (Eskolle terveisia, etta olen myos (melko) ahkerasti harjoitellut jonglooraamista, kun sain hieman opastusta ja joululahjaksi viela hienot pallot. Osaan jo melkein yhden tempun :D)

Mun tyopaikka.

Taalta(kin) on ihanat merinakoalat.

Paivat kuluu useimmiten tamankaltaisissa puuhissa.

Taalla on alkanut nyt aika vahvasti turistikausi, kun kaikilla alkoi kesalomat. Vakea on esim. rannalla paljon paljon enemman kuin ennen. Joskin aiemmin esim. Onetangi-ranta olikin kylla ihanan autio. Useimmiten siella ei juuri muita ollut - ehka joku satunnainen koirankavelyttaja. Nyt ihmisia kylla riittaa ja varmasti tulee viela lisaakin. Ei tunnu enaa yhtaan silta samalta ihanalta Waihekelta, mutta eipa ole paha tamakaan. Kesasesongin alun huomaa paitsi ihmispaljoutena, myos hostellin hintojen nousuna. 

Meidan hostelli on tayteen buukattu seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi ja he selvasti ottavat kaiken irti tilanteesta, kun voivat hintoja nostaa ja silti on taytta. Ennen nukkumapaikka oli 150 dollaria viikko, sitten se nousi 175 dollariin ja ensi viikosta alkaen onkin sitten jo 224. Kavinkin sitten eilen hakemassa telttani, joka oli sailossa suomalaisen perheen luona taalla, ja muutan siihen varmaan ensi viikolla. Asustan hostellin vieressa ja voin kaikkia hostellin juttuja kayttaa. Tulee kuitenkin yli puolet halvemmaksi. Taytyy vaan toivoa etta ei oo hirveen markaa...Juttelin kylla tsekkilaisten sisarusten kanssa, jotka on telttassaan tainneet jo ainakin kuukauden asustaa ja he vakuuttivat sen olevan jo ihan ok, kun on lamminta. Ollaan kylla yritetty myos katsella jotain asuntoa, jos olisi joku sopiva tarjolla hieman halvempaan hintaan.

Tanaan edessa uudenvuodenjuhlistusta, kunhan toista kotiudutaan. Iloista uuttavuotta, olkaa varovaisia rakettien kanssa, polttakaa tahtisadetikkuja!

2 kommenttia:

  1. Heissan!
    Mukavan näköiset työolot sulla :D
    Teillä taitaa uuden vuoden juhlinta olla jo voiton puolella, elikäs oottekin jo vaihtaneet vuotta, kun me täällä vasta valmistaudumme uutta vuotta vastaanottamaan. Onko siellä myös ilotulitus perinnettä niinkuin täällä? Aliisa lähti kavereineen mökille Rymättylään, Matti on kavereineen Naantalissa (tällä hetkellä vielä täällä meillä), iskä, Nepa ja Paavo lapissa ja minä suuntaan illalla Åbo Svenska teatterniin Les Miserables musikaaliin. Sain näytöksen viimeisen lipun, mikä tuuri!
    Vai telttamajoitukseen, onneksi otit sen mukaan ja toivottavasti lämmintä piisaa.
    Hyvää uutta vuotta teille kummallekin sekä uusille ystävillenne siellä!

    VastaaPoista
  2. Joo, ei ole valittamista. Ei tunnu oikeen tyolta laisinkaan, kun tykkaan niin paljon. Tallakin viikolla on seitseman tyopaivaa, eika haittaa yhtaan! :)

    Hyvaa uuttavuotta! Taalla oli ihan superkivat juhlat, niista ehka myohemmin. Ja joo kylla taalla muutama raketti nakyi, mutta ei se kai erityisesti uuteen vuoteen liity. Nama tuntuu taalla paukuttelvan niita muutenkin milloin sattuu. Joulunakin niita nakyi aika paljon.

    VastaaPoista