keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Tsunami sekoilua

Eilen naytti taas silta, etta joskos lauantaina paasisi lahtemaan. No tanaan Jussin piti menna sitten Aucklandiin hoitamaan tulliasiat, mutta paatti kuitenkin aamulla menna ensin kirjastolle tsekkaamaan saan netista. Istuskelin siina keittiossa juomassa aamuteetani, kun Jussi ryntaa sisaan: "Tsunamivaroitus! Ja meidan kaikki veneen akut on kotona, nyt akkia pari akkua veneeseen, jos sielta tulee kunnon aalto ja pitaa saada se vene pois. 15 minuuttia ennen kuin se on taalla!". Lahdin sitten kiireella mukaan avuksi. Akkia akut autoon ja kauheella kiireella rantaan tyyliin "Ei me kylla millaan ehdita 15 minuutissa veneelle asti, mutta ehka meilla on muutama extraminuutti, kun 9.52 se eka aalto tulee vasta North Capeen. Jooh...siita sitten akkia kaunis parkkeeraus keskelle keltaisia viivoja lauttaterminaalin viereen, kumivene vesille ja kauhea kauhominen Nanealle...samalla toki sita "tsunamiaaltoa" palyillen. Oli kylla elaman nopein ja tehokkain veneelle siirtyma, eipa siina mitaan. Jussi akkia laittamaan akut kiinni ja meitsi seisoo kannella ihmettelemassa nakyyko jotain isompia aaltoja. (Ei se siis tanne missaan tapauksessa isona hyokyaaltona tulisi, mutta mahdollisesti muutaman metrin aalto kuitenkin, joka nostaisi veden pintaa erityisesti nousuvedella niin, etta lahtisi kaikki veneet poijuista irti ja hamminkia saisi aikaan...) Poijukoydet siis saadeltiin valmiusasentoon, jos vaikka vesi alkaa nousta ja pitaa paastaa vene irti.

Akut saatiin hienosti kiinni ja siina sitten odoteltiin...puoli tuntia...puoli tuntia lisaa...todettiin, etta kukaan muu ei erityisen huolestuneelta nayta (lue: yhdellakaan muulla veneella ei nay edes ketaan). Hetken paasta vanha pappa soutelee ohitse ja sanotaan hanelle, etta oli taas tsunamivaroitus tana aamuna, johon han toteaa, etta ei ole edes moisesta kuullut, mutta "no no no, ei se tanne asti kuitenkaan tule". Jaahas. Eli juuri tallainen perus Waiheken tsunamivaroitussetti jalleen. Sama homma viime kesana joka kerta. Kaikki Suomesta hadissaan soittelee ja lahettelee viesteja ja paikalliset joko ei tieda tai naureskelee stressaaville turisteille...Kai se on niin, etta kun ne sen varoituksen antaa se annetaan samalla koko Tyynenmeren alueelle, paljon erittelematta mihin se varsinaisesti vaikuttaa...taalla ei ole tahan mennessa minkaanlaista vedenpinnan nousua nakynyt, mutta toisaalta tuntuu tyhmalta taysin ingnoorata varoitus, kun se kuitenkin johonkin faktaan pohjautuu...

Lopulta todettiin, etta ei tsunamia tanaan ja soudettiin takaisin maihin, jossa poliisimies ja parkkiseta jo odottelikin ei niin iloisina. Selitin heille etta tama oli "emergency", tsunamia pelattiin ja toki siella veneella piti viipya tunti sita odottamassa :D Selitys ja tyhmaturisti rooli puri ilmeisen hyvin - ei sakkoja.

Nailla nakymin siis matkaan viikonloppuna! Kohti Raul-saarta ja sielta Fijille.

2 kommenttia:

  1. Mä en kestä tota sekoilua :DD miten se on aina niin siellä ettei paikalliset oo ikinä moksiskaan ja kaikki muut panikoi xD varsinki me suomalaiset...

    VastaaPoista
  2. No älä! Ihan sama homma joka kerta, mutta tuntuu kyllä hölmöltä täysin ignooratakaan ne varoitukset...Ja se on myös hassua, miten te tunnutte SUomessa tietävän noista tsunamivaroituksista ennen kuin täällä kukaan kuulee. Mä oon aina saanut tiedon, kun joku sieltä lähettää mulle viestin..haa, hullua.

    VastaaPoista