maanantai 2. toukokuuta 2011

Vehnanorasta ja saunomista

Epaonnistuin ainoassa tavoitteessani ja palasin Waihekelle :D Yksi yo Aucklandissa oli liikaa ja kun Cailean tuli moikkaamaan niin kavihan siina sitten niin etta paadyin hyppaamaan lautalle hanen mukaansa. Ensin kylla  vietettiin paiva Aucklandin museossa (paastiin ilmaiseksi kun oltiin "paikallisia" haha) Kiva oli nahda Lloydia ja Celsoa, mutta muita yritin parhaani mukaan (huonosti onnistuen) valtella ettei tarvitsisi taas sanoa hyvasteja. Aika koukuttava saari ja kaikki toki yrittivat parhaansa mukaan saada mut jaamaan "viela viikonlopuksi" jne, mutta sen verran itsesuojeluvaistoa kuitenkin oli, etta ennen Waiheken lautalle astumista ostin bussilipun Paraparaumuun, joten kahden yon jalkeen oli pakostikin lahdettava!

Nyt olenkin sitten torstaista asti ollut Kapiti Coastilla, Wellingtonin lahella wwooffaamassa elika noin nelisen tuntia tyota paivassa majoitusta ja ruokaa ja sen sellaista vastaan. Tama on ihan mun unelmien paikka. Parsikunta, joka tyoskentelee kaikenlaisten terveysjuttujen parissa (mm. opettaa joogaa, hierontaa, raakaravintoa, paastoamista, pitaa mehubaaria ja omaa nettikauppaa...) Valitsin taman juurikin siksi, etta taalla eletaan raakaravinnolla (raakaakasvisruokaa siis lahinna) ja superfoodit on myos kova sana, mista oon ollut kiinnostunut ja milla elelin melkoisen suuresti pari kuukauttaa ennnen tanne lahtoa. Taalla on yrittanyt vahintaankin juosta luomuruoan perassa ja popsia raakaruokaa minka kykenen. Matkailu hiukan vaikeutti asiaa, kun esim. blenderi aika paljon helpottaisi kokkailua, mutta sellaisia ei hostelleista juuri loydy.

 Kasi ylos keta kyllastyttaa jo biitsikuvat? Ne on vaan niin kauniita :D Ja taalla on tahan mennessa kauneimmat auringonlaskut.


Supermielenkiintoinen paikka, hienoa tavata ekaa kertaa joku, joka on jo pidempaa elanyt tallaisella ruokavaliolla ja voin sanoa etta toimii. Pariskunta on yli 60 ja eipa uskoisi. Ei rypyn ryppya ja aamuisin pingotaan juoksulenkeilla ja uimassa (vesi on muuten aika viluista jo talla puolella maata, hrrr). Aamu on muutenkin  alkanut useimmiten pienella joogahetkella, mista oon tykannyt hirveesti. Ja ai etta rakastan naiden ruokaa. Nuo superfoodit ei oo mistaan halvimmasta paasta aina, joten en ihan kaikkiin hifistelyihin ole lahtenyt mukaan, mutta taalta loytyy kaapeista mun parhaatkin kuvitelmat. En nyt ehka ala niista enempaa hehkutella, kun harvempaa tuskin  kiinnostaa, mutta jo mun aamupalassa on varmaan kolmea eri merilevaa sun muita supersetteja! Ja kylla huomaa miten se ravinnetiheys auttaa kaikkeen. Eipa tee mieli mitaan roskaa, eika nalka meinaa tulla millaan. Oon useimpina paivina syonyt lahinna sen aamupalan ja sit seuraavan kerran illalla kuuden aikaan jonkun supermegasalaatin. Ehka myos hieman raakaasuklaakakkua, nam. Ja tanaan kokataan raakoja kumarasipseja. Alkaa itse asiassa tehda mieli kotiin mun blenderin ja aitin kuivurin luo...Taalla on myos hyllyt pullollaan kaikkia kirjoja ja dvdita kaikista mahdollisista mua kiinnostavista aiheista, joten ei paljon valittamista.  

Taalla on huomiotu kylla kaikki hyvinvointiin liittyvat jutut, mita moni ei edes ajattele. Vesi (suihku ja juomasellainen) on alkalisoitua eika mitaan myrkkyja. Se on ollut NIIN ihanaa...unohdinkin kertoa karmeasta vesishokista Waihekelta lahdon jalkeen....Waihekella siis eletaan taysin sadevedella ja kun siella olin noin 5 kuukautta silla vedella viettanyt ja lahdettiin poikien kanssa taas matkailemaan ja ekan kerran menin suihkuun kaupungissa, voi kamalaa. Olen kylla pitkaan tiennyt, etta ei se hanavesi nyt varsinaisesti hyvasta ole ja sisaltaa ties mita kemikaaleja, mutta ei sita oikeasti tajua, kun silla vedella on koko elamansa elanyt. Tuo 5kk vieroitus teki kuitenkin tehtavansa ja sen ekan kemikaalisuihkun jalkeen silmat kirveli, kurkkuun sattui ja ne kemikaalit seka suihku- etta juomavedessa oikein haistoi. Loppu Northlandin reissun keskityinkin lahinna uimaan joissa suihkujen sijaan ja jano oli koko ajan, koska a) ei tehnyt mieli juoda sita vetta b) mun kroppa ei vaan enaa oikeen hyvaksynyt sita, eika jano lahtenyt sellaista roskaa juomalla. Taalla onkin ollut superihanaa, kun juomavesi ei haise kloorille, jannityksella odotan ensi viikkoa...loytyiskohan Wellingtonista lahde :D


Olen enimmakseen tehnyt puutarhatoita. Aika raskasta hommaa valilla, mutta ma oon kuulemma vahvin wwooffaaja tahan mennessa :D  Ja kiva vaan olla pihalla. Puutarha on tosi ihana ja kiva popsia kaikkea itse kasvatettua. Hommiini on myos kuulunut auttelua smoothiebaarissa (joka harmi kylla on nyt viikot kiinni syksylla) ja rawfood reseptien kokeilua!
Mun asumus ja toinen kissasiskosista, jotka taalla asustaa.



Vehnanorasta, siita mm.on tehty mehuja. Haha, ei ihan herkuimmasta paasta, mutta tekee niin hyvaa.

Ai niin ja se paras jai kertomatta! Taalla on SAUNA. Ja kunnollinen sellainen. Ei kylla puusauna, mutta mita pienista. Aika ihanaa oli paasta ekaa kertaa sitten marraskuun!

Taalla vietan nyt aikaa lauantaiseen saakka ja sitten varmaan suuntaan Wellingtoniin niin kun nama lahtee Balille. Wellingtonissa tapaan ensi viikolla vanhan ala-astekaverini Kaisan ja hanen siskonsa, jotka sattuvat sinne samaan aikaan, hauskaa. Sitten ehka etelasaarella toita etsimaan?

1 kommentti: