sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Mintun seikkailut osa 3: Taupo



Taupo-jarvi




Yksinainen susi jarvella




Tauposta lahteva joki




kirkasta vetta on!




Pusikossa




Metsapolulta avautui kiva jokimaisema




Huka-putoukset




Kuuma lahde


Heissan!

Tassa taas vahan kuvia matkan varrelta. Olin siis New Plymouthin jalkeen Taupo-jarvella kavaisemassa, joka on muuten Uuden Seelannin suurin jarvi. Se on syntynyt suuren meteoriitin osuessa maan pintaan. Todella kaunis jarvi kirkasvetinen myos, oli ihan outoa uida siina kun vesi ei ollutkaan niin suolaista kuin meressa on tottunut! Muutaman ison kalankin onnistuin nakemaan kun olin iltauinnilla.
Taupolla tein pienen kavelyretken kuumille lahteille ja suurelle Huka-putoukselle. Se oli kylla elamys, oli janna uida kuumassa lahteessa ja ajatella, etta kukaan ei ole sita vetta lammittanyt vaan se tulee tulivuoren sisasta! Hieno kokemus taytyy sanoa!

Tanaan saavuin Rotorualle, joka on myos geotermaalista ja vulkaanista aluetta. Huomenna olisi tarkoitus menna katsomaan geysiria ja kuplivia mutakuoppia. Jannittavaa!

Matkakumppaneita ei ole oikein loytynyt ja valilla on hieman yksinainen olo, mutta yritan ajatella sen silta kannalta etta valilla on ihan hyva olla yksikseenkin ja pian palaan jo Waihekelle, jossa Milja ja muut ystavat odottavat! Vajaa viikko olisi tarkoituksena tassa viela matkustella ympariinsa ennen paluuta.

Muuten kamala tuo Japanin tilanne, tannekin saatiin tsunamivaroitus mutta ei mitaan sen kummempaa, Japani on onneksi todella kaukana ja itseasiassa sielta on lyhyempi matka Eurooppaan kuin tanne. Maan pohjoiskolkkaan oli osunut metrin mittainen tsunamiaalto, jaanne siita oikeasta joten eipa sen pahempaa. Kiitos kuitenkin huolenpidosta, hyvin taalla menee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti