torstai 3. maaliskuuta 2011

Mintun seikkailut osa 1: Paihia (Bay of Islands) & Cape Reinga



90-mile beach, siina on rantaa vaikka muille jakaa!



Dyynisurffausta! Tuolta tultiin vauhdilla alas! Voin kertoa et oli myos aika raskasta kiiveta tuonne ylos asti! Nyt taas tietaa,etta jotakin lihaksia siella jaloissa viela on jaljella!



Ei huono paikka pitaa evastaukoa!



Pohjoisin kohta valloitettu!



Cape Reingan majakka



Mina ja kauripuu, noita puita kasvoi joskus taalla mutta eurooppalaiset hakkas ne kaikki pois kun saapuivat tanne. Kaytiin kauripuistossa, jossa on kaivettu esiin noiden mahtavien puiden juuria nahtaville, suurin osa juurista on yli 1000 vuotta vanhoja!



"Dyne Rider" bussirekka, jolla matkaa tehtiin!



Bay of Islands



Hostelli Paihiassa


Morjesta!!

Elossa ollaan hehe :D Ja hyvin on lahtenyt oma matkani kayntiin. Saavuin siis tiistaina tanne Paihiaan, joka sijaitsee taalla pohjoissaaren pohjois-osassa. Ymparistossa on 144 pienta saarta ja siksi aluetta kutsutaan nimella Bay of Islands. Erittain kaunista aluetta ja ihmiset ovat todella mukavia ja hostelli, jossa yovyn on myos ylittanyt odotukseni. Todella siisti hostelli ja muut matkaajat ovat ottaneet minut hyvin "jengiin" mukaan, seuraa on kylla loytynyt eika ole tarvinnut yksin olla jos ei halua. Toki olen nyt paljon nauttinut siita etta saan vaikka koko paivan vaellella pitkin rantoja itsekseni ja kuunnella musiikkia ja hypata uimaan silloin kun huvittaa! Talta se vapaus kai sitten tuntuu :)Ei paha ollenkaan!

Eilen oli aivan huikea paiva, olin bussiretkella (tai se oli oikeastaan bussin ja rekan sekoitus) tuonne saaren pohjoisimpaan karkeen, jota Cape Reingaksi kutsutaan. "Rekkabussilla" siksi, etta matkalla ajoimme pitkin itarannikon 90-mile beachia, ja siihen tarkoitukseen tarvitaan tavallista bussia parempi kulkuneuvo, joka ei jaa jumiin hiekkaan. Itse Cape Reinga oli todella upea paikka ja maisemat kasittamattomat. Pohjoiskarjen valloituksen jalkeen menimme uimaan rannalle, jossa nain ensi kertaa rauskun! Siina se liihotteli jotain metrin alapuolellani! Hiukan pelastyn ja lahdin uimaan karkuun, silla olen kuullut, etta ne ovat myrkyllisia. Bussikuski oli oikein hammastynyt siita, etta olin onnistunut nakemaan sellaisen.
Uinnin jalkeen matkasimme pitkin 90-mile beachia ja kokeilimme dyynisurffausta! Silla ei ole mitaan tekemista sinansa surffauksen kanssa, vaan se on lahinna lahempana pulkkailua mutta hiekalla! Sellaisen laudan paalla maataan mahallaan ja sitten lahetaan alas! Kovaa vauhtia se kylla menikin ja laskun jalkeen oli kylla sitten joka paikka taynna hiekkaa, mutta hieno kokemus oli. Todellakin oli mukava paiva, oli kiva kerrankin vain istahtaa bussin kyytiin ja antaa sen vieda kaikkiin janniin paikkoihin. Kuski otti myos sen huomioon, etta matkustin yksin, joten paasin istumaan eteen sinne kuljettajan hyttiin, joten nain paljon paremmin kaiken eika tuulut huono olo. Seuraa oli myos koko ajan, silla siina tuli ihan mukavasti sen kuljettajan kanssa rupateltua Suomesta ja nokiasta :D

Etta semmoista mulle! Vietan taalla nyt ainakin viikonlopun ja maanantaina lahden sitten etelampaan pain. Mutta siita sitten lisaa ensi kerralla! Kuulemisiin ma meen taas :)

2 kommenttia:

  1. Uu jee! Kuulostaa huisilta ja kylla toi pohjoiskarki nayttaa viela etelakarkea hienommalta. Ihan superiloinen oon sun seikkailuista, ihan upeaa etta lahdit vaiks jannitti. Koet vaikka mita :) Minka kokoinen paikka se Paihia on?

    Mekin nahtiin Kaltsun kanssa ihan superiso stingray Little Oneroassa kun snorklattiin. Se oli ihan ihmeen lahella rantaa, mutta mollotti vaan pohjassa eika juuri liikkunut. Ma en tajunnut edes pelata sita, mutta Cailean sanoi etta ne on kylla ihan tappavia, jos pistaa, etta ehka ensi kerralla sitten :D

    Jelka ja Elena tuli takaisin, oltiin Lloydilla eilen ja voi etta Jelkaa on niin ihana kuunnella, kun se soittaa ja laulaa niin hyvin. Sille oli tarjottu jotain levytysmahista etelasaarella, niin se lahtee sinne parin viikon paasta takaisin. Han oli kirjoittanut jo omankin laulun, aivan upea. Ihan superkivaa paasta nyt enemman haneen tutustumaan kun viimeeksi vahan missasin. Ja me mennaan Jelkan ja Lloydin kaverin kanssa ensi keskiviikkona purjehtimaan! Terkut Lloydilta, han kyseli, etta missa menet.

    VastaaPoista
  2. Just!Mukava kuulla kuulumisia ja loistavaa etta siella on kaikki jees! Loydille ja Jelkalle terkut multa kanssa! Ja oikein levytyssopparia...eipa olis uskonut mut se on kylla tosi hyva laulaja ja soittaja. Joo ma kylla pelastyin niin paljon sita rauskua et lahin vaan akkia uimaan poispain ja sitten melkein tormasin meduusaan :D

    Ei taa kauheen iso paikka ole niinkuin ei mitkaan paikat taalla pohjoisessa, ja sitte ku lahtee Kerikerista Capeen pain niin siella ei oo sitten yhtaan mitaan eika koko 90-mile biitsin laheisyydessa. Myoskaan kenttaa ei ole etta siellapa sitten jumitat jos sinne eksyt! Mutta todella kaunista kylla, suosittelen. Ja se bussikuski kertoi tosi paljon tan alueen maorihistoriasta ja se oli tosi mielenkiintoista. Tanaan taalla sataa joten taitaapa menna sisalla chillatessa mut se ei haittaa kun on mukavaa seuraa taalla. Paljon saksalaisia ja sitten on Kanadasta ja Hollannista plus se yks suomijaba jonka kans ollaan paljon juteltu.

    VastaaPoista