sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Sykloni!

Taalla on ehka noin viimeisen viikon ollut aika pilvista, tuulista ja sateista...ja koko ajan menee hurjempaan suuntaan. Jostain syklonista on ollut puhetta. Viimeiset kaksi paivaa satoi satoi ja satoi, koko ajan ihan taydella teholla. Taalla ei mitaan tihkusateita tunneta, se on kaikki tai ei mitaan. Nama talot taalla on vahan eri sarjaa kuin Suomessa, ei mitaan tuplaikkunoita sun muuta tarvita, joten sadeilmalla myos sisalla on tosi kosteaa. Vaikuttaa varmaan myos se, etta vaikka sataa ja on pilvista, on silti aika lammin. Lattiat tuntuu ihan marilta ja illalla, kun menee nukkumaan, on lakanatkin ihan kosteat, yok. (Ja turha haaveilla pesevansa pyykkia, koska ei mitaan mahiksia saada vaatteitaan kuivaksi.)

Ainakin tanaan ja eilen on sateen oheella myos tuullut. Ja voi etta miten kova tuuli. EIpa nyt sattunut kameraa, mutta aikamoista...etenkin taalla missa olen toissa on hurjaa, kun naiden talo on tosi korkean maen paalla. Nytkin noi parvekkeen ovet kolisee siihen malliin, etta kauankohan ne kestaa :D Meidan talo on tuolla alhaalla, niin siella ei ihan yhta hirmuinen meno ole, mutta kovaa metelia oikein pitaa tuo tuuli! Minttu on urheasti yrittanyt kayda uimassa, mutta eipa varsinaisesta uimisesta juuri mitaan tule tallaisella kelilla.

Tama on kylla hassua miten nopsakkaasti tama saa taalla vaihtuu, kun valilla aina saadaan noin 15 min aurinkohetkia, tuntuu kuin ei mitaan myrskya ois ollutkaan...aurinkoa taydelta teralta ja sit taas yhtakkia onkin hirmuinen myrakka ja vetta tulee kuin saavista! Etenkin pari ensimmaista paivaa oli aika ihanaa, kun valilla kunnolla satoi, on niin pitkaan ollut superkuuma. Vahan taukoa auringosta, niin sitten se taas on sitakin ihanampi. Ja taalla Waihekella tosiaan ollaan taysin riippuvaisia sadevedesta, silla suihkutellaan ja sita juodaan, joten sitakin parempi, etta sita nyt tulee aurinkopaivien vastapainoksi. Kaikilla taloilla on pihalla vesitankit ja parempi olla tarkkana ettei ihan tuhlaile vetta miten sattuu.

Celso nyt tosiaan muutti meidan kanssa tanne ja se oli tosi hyva juttu! Ma tykkaan hanesta kovasti, hirmuisen mukava ihminen. Meilla on aika samanlaiset tyoajat olleet niin oon sitten hanen kanssa viettanyt aikaa paljon toiden jalkeen, kun Minttu ja Cailean on yleensa myohempaan toissa. Eilen ma opettelin lautailemaan hanen longboardilla. Vahan viela tasapaino hakusessa, mutta meidan kotikatu on oikein oiva siihen puuhaan, musta tulee viela hyva. Olen myos harjoitellut jonglooraamista, kun sain joululahjaksi pallot. Osaan jo yhden tempun! Sitten, kun opin molemmat kunnolla, alan jongloorata longboardilla ja tienaan rahani silla taidolla...

Tutustuin tassa taannoin myos hirmuisen mielenkiintoiseen aika vanhaan maori-mieheen, Lloydiin. Oltiin hanen luona yksi ilta, Lloyd soitteli kitaraa ja Celso ja Cailean kaikenmoisia rytmisoittimia. Yritti ne muakin hiukan opettaa, mutta ei toi rytmi ole ihan niin verissa, mutta niin hyva ilta oli. Lloyd opetti mulle myos yhden maorilaulun ja teki varsinaisen ihmeen, kun sai mut laulamaan ihmisten kuullen. Koskakohan se olisi tapahtunut viimeeksi. Lupasin myos opettaa hanelle jonkun suomalaisen laulun. Tuutuutupakkarulla? :D Mulla on lahinna noi lastenlaulut muistissa...Hanelta oppii maorikulttuuriin liityvia juttuja, toiovttavasti tutustun paremmin. Lloyd useimmiten myos tervehtii tai sanoo nakemiin perinteiseen tyyliin: silmat kiinni otsat ja nenat vastakkain hetken aikaa. Tervehdysta kutsutaan Hongiksi.

Kirjastokortti tuli myos hankittua. Ne antoi mulle sellaisen, kun huijasin olevani taalla hiukan pidempaan kuin aionkaan olla. Se oli niin hyva! Ikavoin jo hostellin kirjahyllya, mihin kaikki jatti kirjoja, mutta nyt ei ole enaa hataa. Ja Cailean on hyva apu, kun aidinkieli on enkku, niin on aina joku selittamassa uudet sanat.

Eipa nyt tule muuta mieleen, heippahei!

1 kommentti:

  1. Heissan!
    Kiva lukea taas kuulumisianne :) Melkoiselta myräkältä kuulostaa säätila siellä tällä hetkellä ja vielä longboard harjoituksia tossa säässä!?
    Hauska kuulla myös maorilaisesta musisointi-illasta, varmaan tosi kivaa. Sähän voisit opettaa Lloydille Kalliolle, kukkulalle... tai jotta oikein ois haastetta kirjainten suhteen niin Hämä-hämähäkki...
    Kaikkea hyvää teille!
    P.S. Sykloni piti tarkistaa,että tiedän pitääkö kuinka kovasti huolestua. Vielä en hirveesti huolestunu ;)

    VastaaPoista