perjantai 14. tammikuuta 2011

elamaa ja yhteiseloa :)



Passage rockin ainoa suomalainen tarjoilija!










Todella iso perhonen, naita nakyy talla hetkella todella paljon puutarhassa. Ovat todella kauniita!









Erikoisia isoja "kumiruusuja" , joita kasvaa kukkapenkissa pihalla








Meidan puutarhaa



Heippa kaikille!




Mitaan erikoista ei sinansa ole tapahtunut, kunhan vaan tulin tanne teille kirjoittelemaan! Yhteisasuminen Miljan ja Caileanin kanssa on lahtenyt hyvin kayntiin, mita nyt pienta kahnausta on ollut kampan siivoamisesta: Selvisi, etta eritoten minulla ja Caileanilla on hyvin erilaiset kasitykset siisteydesta, ja siita sitten on hiukan sanailus syntynyt! Voin myontaa, etta tykkaan pitaa paikat siistina ja siksi valilla ottaa pannuun kun on tavaroita siella taalla sikin sokin. Talla hetkella on siis vain hyvaksyttava, etta asunto on mita on ja yrittaa olla stressaamatta siisteydesta..Vaikka helppoa se ei ole! Vaikeaa tasta tekeekin se, etta olen tottunut asumaan yksin ja elamaan kuten elan, tama matka on tuonut mulle paljon haasteita ja tama yhteisasuminen on varmasti yksi niista. Mutta eikohan se tasta, viikko ollaan nyt oltu omassa kodissa ja tanaan kotiimme saapuu uusi asukas (meillahan on edelleen yksi sanky vapaana Miljan ja Caileanin huoneessa), nimittain brasilialainen Celso! Han on oikein mukava mies, ollaan taalla tunnettu jo melko kauan aikaa ja nyt han tarvitsee kattoa paan paalle. Sehan ei haittaa, silla vuokra se vain sitten pienenee henkiloa kohden :) Celso on tyoskennellyt Miljan ja Caileanin kanssa viinipellolla ja talla hetkella tekee tiskarin hommia ravintolassa, hanella on vaimo jonka tapasimme uuten vuotena kun han oli kaymassa taalla. Vaimo asuu Australiassa, missa heilla on yhteinen koti. Celso on siita mukava, etta han on aina iloinen ja positiivinen.




Ja toista sen verran, etta nyt olen paassyt vihdoin tekemaan tarjoilijan hommia! Se on niin paljon mukavampaa kuin kuumassa keittiossa tyoskentely: saa keskustella asiakkaiden kanssa ja tehda heidat onnellisiksi hyvalla aterialla. Ja myos englannin taidot joutuvat yha enemman koetukselle kun joudun selittamaan usein ruokalistamme sisaltoa ja muita kaytannon asioita. Mutta erittain mukavaa on se, kun asiakkaat kysyvat mista olen kotoisin ja monet ovat hyvin ymmallaan ja kiinnostuneita siita, miten olen tanne paatynyt. Hauska on kuulla, kun jotkut osaavat sanan tai pari suomea tai jos asiakas on kaynyt Suomessa. Tasta ylospain siis tuskin ylenen tyohierarkiassa, mutta sepa ei haittaa kun olen jo kovin ylpea, etta olen paassyt tahan asti vaikka viela on paljon opittavaa.




Jeps eipas tassa muuta kuin terveiset kaikille rakkaille! Ja aitille: se kasvi ei kylla ole aloe vera, ainakaan minusta! Tassa aitille pari kukkakuvaa meidan puutarhasta kun halusit niita nahda :) voisin koittaa saada jostain sulle jonkun kasvin siemenia niin vois koittaa, etta miten ne kasvaa Suomessa vai kasvaako ollenkaan.

3 kommenttia:

  1. Hei tytöt!

    Mukavaa, että saatte uuden asukkaan ja vuokra sitä kautta pienenee. Hieman erikoiselta kuulostaa tuo teidän huonejako. Mutta Minttu taitaa kaivata enemmän omaa rauhaa ja Milja sopeutuu paremmin kommuunielämään :)
    Posti kulku on ollut todella hidasta, alkuviikosta tuli kortti, jossa toivoteltiin iloista joulua ja loppuviikolla isänpäiväkortti!
    Kiitos niistä!
    Niin tuo edellisessä blogissa videoimanne kasvi, joku aloe-sukuinen se varmaan on, mutta eikös niitä ole muitakin kuin aloe vera. Kuvan perusteella on kyllä vaikea sanoa, joku paikallinen varmaan osaisi sanoa paremmin.
    Voikaa hyvin!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut tarjoilijaksi ylenemisestä : ) Varmaan mukavampaa puuhaa tosiaan, ja minusta olet oiva mainos Suomelle! Kiitokset myös kukkakuvista,laitoin tuon perhoskuvan taustakuvaksi.Ja olisipa mukava saada jokin siemen jota voisi sitten yrittää kasvattaa...jos muistat : )Terveiset kaikilta

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista! Joo kylla taa on ehdottomasti enemman mun juttu ku keittiossa pakertaminen. Yhdet asiakkaat halus jopa ottaa kuvan musta heidan kanssaan kun eivat ole ikina suomalaista nahneet! Ja Heli joo, kylla se on aikalailla tan reissun aikana opittu etta ma en niin tosta kommuuniasumisesta perusta :D Ollaan kylla melko erilaisia persoonia Miljan kanssa, mutta parempi se niin ku ihan samiksia :)

    VastaaPoista