perjantai 27. tammikuuta 2012

Hrrr...

Eipä tullut Palaulta kirjoiteltua ja nyt on jo saavutettu Etelä-Korea. Asiana Airlines ja Korean tulli tekivät vaikutuksen: lisäkilot ja erinäiset kielletyt käsittelemättömät puuesineet eivät häirinneet ketään. Kyllä oli muuten outo tunne vetää farkut ja neuletakki päälle - kengistä puhumattakaan. Ja tuntea, että on kylmä! Sitä fiilistä ei ole hetkeen ollut.

Pohdiskelin tänään että eipä ole tullut lentokoneessa istuttua ja silti oon onnistunut pääsemään Uudesta-Seelannista Palaulle. Olikin aika hauskaa lentokoneessa pitkästä aikaa. Mulla olo vielä ihan oma penkkirivi, oli vähän tyhjää. Ja Soul - iso kaupunki. Hotelliin vaan ympäriinsä Hongikin kaupunginosassa suuauki ihmetellen kaikkea, kun ei ole tälläistäkään nähty sitten aucklandin. Eikä sekään mikään valtaisa ole. Hieman vaan varjostaa, kun ihmeellinen kaksi kuukautta iskenyt tauti palasi pari päivää sitten. Kurkku turposi toiselta puolelta hillittömästi. Kiputilat vähän vaihtelee, mutta aila tuskallista. Vakuutusta kun ei ole niin ei kauheasti lääkärit inspiroi. Mutta huomenna suuntaan torille täyttämään pakaasit kiinalaisille lääkeyrteillä niin eiköhän se siitä!

Tänään testasin ekaa kertaa korealaista ruokaa. Menin sisään pikku ruokapaikkaan, ei siellä ollut muita kuin omistajat syömässä pikkupöydäm ympärillä. Kukaan ei puhunut sanaakaan englantia ja ruoat oli korealaiskn merkein kirjoitettu, ei kuvia. No vanha pääsi sit yllättämään mut kommunikaatiovaikeuksien vuoksi. Mutta ihan hyvin. Sain jotain keittoa, missä oli simpukoita, riisiä, jotain vihreitä lehtiä, kananmunaa ja kai tofua (hyi kuulostipa hirveeltä, mut se oli hyvää!). Lisäksi sain pikkukippoja, joissa oli parsaa, rakaa sipulia ka kokonaisia chilejä ja jotain tunnistamattomia juttuja, plus jotain kastiketta mihin voi dippailla. Jotenkin nyt kun tuon kirjoitti niin kuulosti tosi pahalta, mutta ei ollut kyllä. Ja se vanha oli niin söpö kun ne höpötti mulle kaikkea eikä kumpikaan ymmärretty toisiamme. Lopuksi sain vielä kupillisen ihan supermakeaa kahvia. Hauska lounas. Sitten hotelliin vähän lisää ja nyt varmaan vaan nukahdan koska yön vietin hereillä lentokentällä. Huomenna tehokas Souliin tutustuminen ja rohtojen metsästys! IHANAA olla isossa kaupungissa!

2 kommenttia:

  1. Eka osuus kotimatkaa siis onnellisesti ohi! Nauti nyt nämä muutama päivä miljoonakaupunki Soulista, ja sitten vielä kylmempään... Ihanaa saada sut kotiin! Ja kurkun kanssa kai täällä pian lääkäriin???!!!

    VastaaPoista
  2. Hei Milja,
    Tervetuloa Suomeen! Kun kotiudut, niin tule meitä moikkaamaan Suomusjärvelle! Mun numero 046 5259 196
    Terveisin, Johanna, Jussi, Otso, Oona ja Elmo

    VastaaPoista